LES JORNADES DE PROGRAMARI LLIURE AL BERGUEDÀ CREIXEN

Durant els dies 7, 8 i 9 de Juliol, a Berga, es van realitzar les III Jornades de Programari Lliure organitzades des del Telecentre de la ciutat. Unes jornades obertes al públic en general amb la intenció que serveixin com a eina de difusió del programari lliure com a alternativa al de pagament.

Aquest any, amb les Jornades ja consolidades i disposant d’un ampli ventall d’opcions, s’ha considerat oportú dilatar la durada de les Jornades fins a 3 dies per tal de poder-hi encabir tots els actes programats.

El dijous dia 7, l'alcalde de Berga, Juli Gendrau, va inaugurar les III Jornades de Programari Lliure, a continuació és van dur a terme dues conferències. La   primera, a càrrec de Josep Fornell, va tractar sobre la seguretat a Internet. Fornell, membre del cos de Mossos d'Esquadra, des de la seva experiència policial va donar alguns consells de seguretat a pares i mares i, com a complement a la seva intervenció, els organitzadors de les Jornades van donar a conèixer diverses eines de control que proporcionen una navegació més segura per la xarxa. La segona de les xerrades, a càrrec de  Maddish Falzoni, membre del col•lectiu “la-EX” (antiga exSGAE), va tractar sobre els diferents tipus de llicències lliures que existeixen.

El divendres, 8 de juliol, es realitzaren 2 tallers al Telecentre. El primer, al matí, fet per membres d’Amical Viquipèdia i Softcatalà va constar de dues parts: en la primera és va mostrar com editar i crear articles en la Viquipèdia, i es va donar pas, tot seguit, a una breu xerrada sobre la filosofia de Softcatalà, on es va poder veure la gran quantitat de traduccions en que intervenen i els programes que desenvolupen, tots de programari lliure.
La sessió de divendres es va finalitzar amb un taller de virtualització especialment centrat en el programa VirtualBox, i on els assistents, que van veure com funcionen les màquines virtuals, van poder conèixer les grans possibilitats que aquestes eines ofereixen, com és el fet d'aprofitar al màxim els recursos de l’ordinador.
http://jornades.tcberga.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=13&Itemid=26
Les Jornades van finalitzar el dissabte, 9 de juliol, amb un taller on es van explicar tots els secrets de les xarxes socials. Conduit per Xavier Torrabadella i Sergi Fernández, va ser el que va comptar amb major nombre d'assistents. De manera molt didàctica i entenedora, es va aprofundir en Facebook, Twitter, o el recent presentat Google Plus, fent també una ullada a les prestacions que ens donen d'altres opcions com Dropbox o el cloud computing. Va ser un taller molt dinàmic i participatiu en el qual és van tractar temes tècnics així com també d'altres més de concepte i morals.
 

Darrera actualització de dimecres, 13 de juliol de 2011 15:11
 

cerca

 

Segueix-nos a Facebook