CRÒNICA IV JORNADES DE PROGRAMARI LLIURE DE BERGA

Més d'un centenar de persones van participar activament a les quartes Jornades de Programari Lliure que organitza anualment el Telecentre Berga. Aquestes són unes jornades obertes al públic en general amb la intenció que serveixin com a eina de difusió del programari lliure com a alternativa al de pagament i es van dur a terme els passats 28, 29 i 30 de juny.

Va inaugurar les jornades l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, el dijous 28 i a continuació es van dur a terme dues conferències. La primera sobre Guifi.net, la xarxa ciutadana de telecomunicacions oberta, lliure i neutral on els creadors de la xarxa a Berga van explicaran als assistents què cal fer per poder tenir-hi accés i quins són els requeriments tècnics, entre d’altres aspectes d’interès. La segona va tractar sobre “Repara Berga”, una nova plataforma web i per a mòbils que permet comunicar incidències de la via pública a l’Ajuntament.

El divendres es van dur a terme 2 tallers al Telecentre. El primer, taller de GNU/Linux, es va fer al matí i ja s’ha convertit en un dels clàssics de les jornades. En aquest, es va mostrar la última versió d’aquests sistemes operatius.

A la tarda es va realitzar un taller relacionat amb la xerrada de dijous, sobre Guifi.net en el qual és van mostrar casos pràctics de com unir-se a aquesta xarxa i els serveis que ofereix.

Les jornades van finalitzar el dissabte amb un taller d’un dels temes destacats de les jornades d’enguany; els smartphones i les tablets, dos dels dispositius informàtics que més s’han estès en els últims anys. En el taller es va parlar del sistema Android, la seva optimització i es van mostrar aplicacions molt interessants per aquest sistema.

 

cerca

 

Segueix-nos a Facebook