BON NIVELL A LES V JORNADES DE PROGRAMARI LLIURE DE BERGA

Els passats divendres i dissabte, 12 i 13 de Juliol, es van realitzar les cinquenes Jornades de Programari Lliure organitzades des del Telecentre de Berga. Aquestes són unes jornades obertes al públic en general i serveixin com a eina de difusió del programari lliure com a alternativa al programari privatiu.

2013-07-12 17.22.28.jpgEnguany, els actes es van dur a terme al llarg de dos dies. El divendres a la tarda és va realitzar un taller de GNU/Linux en el qual és van mostrar les novetats de l’última versió de la distribució Ubuntu. En la segona part del taller vam presentar la distribució de GNU/Linux creada especialment per les Jornades: UbuntuJPLL Edition. Aquesta  va tenir molt bona acollida per part dels participants, que van poder provar-la i se’ls va lliurar una còpia per tal de poder-la instal·lar a casa seva.

 

El dissabte al matí és va realitzar un taller de “Cloud Computing” i Sistemes Operatius per a Smartphones. Aquest va ser el taller amb més participació i és va dividir en dues parts. En la primera, els assistents van poder veure i provar diferents tipus d’aplicacions molt útils per tal d’emmagatzemar i treballar amb els seus documents al núvol. En la segona part vam parlar dels diferents Sistemes Operatius per a mòbils que hi ha actualment i els futurs que sortiran. En aquesta part vam poder comptar amb la presència d’Alina Mierlus, membre de Mozilla Europe, que ens va presentar el sistema operatiu que acaba de llançar Mozilla per a mòbils: Firefox OS.

Les jornades van finalitzar el dissabte a la tarda amb un taller en el qual vam mostrar tots els passos necessaris per tal de crear un blog utilitzant Blogger. Aquest va ser un taller molt participatiu en el qual els assistents van mostrar molt interès.

 

cerca

 

Segueix-nos a Facebook