LES VI JORNADES DE PROGRAMARI LLIURE, MOLT PARTICIPATIVES 

Un any més, les Jornades de Programari Lliure al Berguedà han estat un èxit d'assistència. Enguany hi ha hagut canvi de dates i s'han dut a terme el 21 i 22 de Novembre a les aules del Telecentre.

Aquestes Jornades són el principal esdeveniment  que es fa al Berguedà per difondre i promoure aquest tipus de programari, mitjançant conferències divulgatives i tallers pràctics. Un esdeveniment que any rere any s'ha anat consolidant, enguany hem celebrat la sisena edició, i compte amb un públic fidel que, a banda de participar en els tallers de demostració, i un cop acabades les Jornades, tenen la possibilitat de proposar els temes que són del seu interès, informació que queda recollida i serveix per a les properes edicions per tal de garantir que els continguts dels tallers o de les conferències responen a les necessitats reals dels usuaris.

El format de les Jornades s’ha compost de dos blocs ben diferenciats; les conferències i els tallers.

Vam arrencar el divendres dia 21 a les 5 de la tarda amb la primera de les conferències que, com ja és habitual, es va centrar en les últimes novetats aparegudes en els sistemes operatius GNU/Linux, i en concret en la seva distribució més popular; Ubuntu. Per acabar la xerrada els participants van poder veure altres dels sistemes més utilitzats en programari lliure

L'endemà, dissabte dia 22, vam realitzar els tallers pràctics que es van dividir en tres grans blocs temàtics; el primer d'ells centrat en les eines col·laboratives que Google posa al nostre abast, que ens poden facilitar la tasca en qualsevol lloc on ens trobem i per a les quals tan sols necessitem un terminal amb connexió a Internet. El segon dels tallers es va centrar en les 

possibilitats d'interacció que tenen les diferents màquines de les que podem disposar en una casa, com són els ordinadors, tauletes, smartphones i smart TV, i de com podem interconnectar-les per crear un entorn de treball o oci unitaris. A la tarda, vam tractar la gestió integral del smartphones, abordant temes que abasten des de la seguretat i protecció dels terminals, fins a la gestió de les nostres dades més importants. Aquests van ser uns tallers molt participatius en el qual els assistents van mostrar molt interès.

.

 

 

 

 

cerca

 

Segueix-nos a Facebook