I JORNADES DE PROGRAMARI LLIURE AL BERGUEDÀ, TOT UN ÈXIT DE PARTICIPACIÓ!

El Telecentre de Berga va organitzar els passats 3 i 4 de juliol les Primeres Jornades de Programari Lliure del Berguedà. La inauguració de la trobada va comptar amb la presència del secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch i de l'alcalde de Berga Juli Gendrau.

El divendres, 3 de Juliol, una cinquantena de persones van assistir a les xerrades que van donar el tret de sortida a les Primeres Jornades de Programari Lliure al Berguedà. És van realitzar al pavelló de Suècia i van ser unes xerrades molt dinàmiques i participatives en les quals es van explicar alguns conceptes bàsics com què es el programari lliure, el tipus de llicències de programari lliure que hi ha o quins avantatges i desavantatges té el programari lliure respecte al programari privatiu. També es va fer referència al Linux, explicant-ne els seus inicis i els diferents tipus de distribucions que existeixen actualment (Ubuntu, Debian, Fedora, Mandriva, OpenSuse..).

A continuació, es va organitzar una taula rodona amb la participació de diversos ponents que van explicar les seves experiències professionals amb el programari lliure. Entre altres, es va comptar amb la presència d'enginyers informàtics, enginyers de telecomunicacions i periodistes. Durant la taula rodona, es van debatre qüestions com el paper de les administracions públiques en l'impuls del programari lliure o la pirateria.

Dissabte, 4 de Juliol, el Telecentre de Berga va organitzar diverses activitats amb programari lliure a les seves instal·lacions. Al matí és va dur a terme una Linux Party, en la qual es va donar a conèixer als participants el sistema GNU/Linux, com instal·lar-lo, com instal·lar-hi programes i configurar-los... La jornada va acabar amb dos tallers pràctics: un sobre creació de pàgines web amb programari lliure i l'altre sobre les possibilitats que ens ofereix l'OpenOfice.

Entre la gent que va assistir al matí a la Linux Party i la que va assistir als tallers de la tarda vam ser unes 40 persones. Tot un èxit de participació que ens anima a dur a terme unes Segones Jornades de Programari Lliure de cara a l'any que ve.

 

cerca

 

Segueix-nos a Facebook