ÈXIT DE LES SEGONES JORNADES DE PROGRAMARI LLIURE AL BERGUEDÀ

El passat divendres 3 de Juliol es van realitzar les segones jornades de Programari Lliure organitzades des del Telecentre de Berga.

Els actes es van dividir en tallers pràctics al matí i conferències a la tarda.

Els tallers pràctics es van realitzar al matí a la sala de formació del Telecentre, que es va omplir del tot i fins i tot algunes persones no hi van poder participar degut a la gran demanda que va tenir.

Es van realitzar 2 tallers, el primer sobre el sistema operatiu GNU/Linux, explicant coses senzilles i properes per a qualsevol usuari amb coneixements bàsics d’informàtica. El segon taller va sorprendre molt ja que es tractava d’un projecte desenvolupat per uns joves d’Olesa de Montserrat, que amb només 23 anys, han aconseguit el reconeixement internacional dins l’àmbit del “cloud computing” i que fa pocs dies van ser distingits amb el premi IMPULSA EMPRESA 2010 entregat pel Príncep d’Astúries a Girona, així com també el Premi nacional de comunicació 2009.

A la tarda els actes es van centrar al Pavelló de Suècia, amb la presència del Sr. Joosuè Sallent, director general de la Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, i l’alce de Berga, Sr. Juli Gendrau.

Tot seguit es van realitzar dues conferències, la primera a càrrec d’en Pau Garcia-Milà, director i fundador del projecte EyeOS, que va explicar la seva experiència i anècdotes del projecte que va iniciar amb només 17 anys i que 5 anys després ja és tot un èxit mundial.

La xerrada va servir de clar exemple de joves emprenedors dins l’àmbit del programari lliure.

La segona conferència, estrella de la jornada, va ser la del fundador del moviment del Programari Lliure el Sr. Richard Stallman, que va explicar les idees bàsiques del Programari Lliure des d’un punt de vista filosòfic i pedagògic.

La conferència va acabar amb un caire humorístic amb la representació de “Sant iGNUcius”, en al·lusió a un profeta del programari lliure.

L’últim acte de la jornada va consistir amb la inauguració oficial del carrer del Programari Lliure, que va aplegar varis dels assistents a les jornades i on el Sr. Stallman es va fer algunes fotos sota el cartell del nou carrer amb tothom qui li va demanar.

 

cerca

 

Segueix-nos a Facebook